Visning: A A A A A
Sammen for Hammerfest!

Arbeidsrettet opplæring gir arbeid

Innvandrertjenesten og Voksenopplæringa har i flere år arrangert arbeidsrettede kurs innenfor ulike fagfelt. Dette er kurs som går over tre måneder, og opplæringa er en kombinasjon mellom teoretisk og praktisk opplæring. Disse kursene har bidratt til at mange har fått arbeid eller blitt motivert til videreutdanning.

deltakere på pleie og omsorgskurs
Deltakerne på kurset i vår, sammen med kursholder Maria Sørhus

I vår ble det holdt kurs innenfor pleie og omsorg. Dette er en sektor som har et voksende behov for omsorgsfulle hender og hjerter. På vårens kurs var det fem deltakere. Glimrende samarbeid med pleie- og omsorg førte til at alle deltakerne fikk praksis på ulike pleie/omsorgsavdelinger i kommunen.  Kursdeltakerne ble veldig godt tatt mot både av brukere og kolleger. Dyktige veiledere på arbeidsplassene, tett oppfølging av kursholderne, og engasjerte deltakere har ført til at fire av fem deltakere så langt har fått arbeid som tilkallingsvikar, deltidsstilling eller helgestilling innenfor pleie- og omsorgssektoren.

Denne opplæringa på arbeidsplassene har også gitt deltakerne økt språkopplæring og kulturforståelse, og for dem er dette en glimrende start på en videre karriere innenfor pleie- og omsorgsyrket.

Det planlegges nytt arbeidsrettet kurs i høst. Kursansvarlig Ann Kirsti Larsen tar allerede gjerne mot tips fra arbeidsplasser som har lyst til å bidra med praktisk opplæring av nye kursdeltakere.

 

 

Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS