Visning: A A A A A
Sammen for Hammerfest!
Folkeavstemning

Folkeavstemning om sammenslåing av Finnmark og Troms fylker

Oppdatert 25.04.2018

Finnmark fylkesting har vedtatt at det skal gjennomføres en folkeavstemning om sammenslåing av Finnmark og Troms fylker. Avstemningsdagen er 14. mai. Forhåndsstemmegivningen på papir starter mandag 7. mai og avsluttes fredag 11. mai. E-valgstemmegivningen vil foregå i hele perioden fram til mandag 14. mai kl. 21.00.

Manntall

Den som ønsker å avgi sin stemme må være manntallsført i Finnmark per 14.3.2018 og fylle 18 år innen utgangen av 2018.

Du kan undersøke om du står i manntallet i kommunen der du bor. Manntallet er lagt ut til offentlig ettersyn på følgende steder:

  • Hammerfest rådhus, servicekontoret
  • Hammerfest bibliotek
  • Arnulf Larssen AS, Hønseby
  • Akkarfjord forbrukerlag, Akkarfjord

Hvis du har flyttet til en annen kommune i Finnmark og melding om flytting ikke er mottatt i folkeregisteret innen 14. mars, står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da kan du avgi elektronisk stemme eller stemme i kommunen der du er manntallsført.

Tid og sted for stemmegivning

E-valgstemmegivningen vil foregå i hele perioden fra mandag 7. mai fra kl. 10.00 fram til mandag 14. mai kl. 21.00. Lenke til e.valget: www.finnmark2018.no

Forhåndsstemmegivning på papir vil foregå i perioden fra mandag 7. til og med fredag 11. mai 2018 på Hammerfest rådhus, Servicekontoret alle dager fra kl. 0800 - 1530

Valgting avholdes den 14. mai på Hammerfest rådhus fra kl. 09.00 – 20.00.

7. mai starter folkeavstemninga!

7. mai vil finnmarkinger få si sin mening om sammenslåinga av Finnmark og Troms. Da kan du enten stemme på nett eller på papir i din kommunes lokaler. Les mer om hvordan du kan stemme.

Du vil få følgende spørsmål: Ønsker du at Finnmark fylke skal slås sammen med Troms fylke? Selve valgdagen er 14. mai, men allerede 7. mai kan du stemme både på nett og på papir.

Hvor og hvordan kan jeg stemme?

Internett

7. mai fra klokken 10.00 kan du besøke nettsiden www.finnmark2018.no for å stemme. Den er åpen fram til 14. mai klokken 21.00. Du logger inn på samme måte som du logger inn på for eksempel Altinn.

Kommunens lokaler 

Du kan forhåndsstemme på papir i egen kommune 7.-11. mai og på selve valgdagen 14. mai i kommunen sine lokaler. Du stemmer slik du ville gjort under et vanlig valg, men det vil ikke bli sendt valgkort i posten, så husk å ta med gyldig legitimasjon (pass, førerkort eller bankkort med bilde).

Din kommune vil opplyse deg om hvor valglokalet befinner seg og åpningstidene, men er du usikker så tar du kontakt med kommunen din. 

Hvem kan stemme?

Alle som er manntallsførte i en av kommunene i Finnmark pr 14. mars 2018, er over 18 år, eller fyller 18 innen utgangen av 2018.

Så lenge du har tilgang til internett og har folkeregistrert adresse i Finnmark, kan du stemme fra hvor som helst i verden.

 

Hammerfest valgstyre

 

 

Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS