Visning: A A A A A
Sammen for Hammerfest!
Inngressbilde-Hammerfest a great place to live

Hammerfest - et godt sted å bo!

Hammerfest lever i pakt med en mektig og ressursrik natur og i takt med sin tids muligheter. Livsgrunnlaget i Hammerfest har, i alle år, vært dypt forankret i naturgitte fortrinn som fiske, ishavsfangst, internasjonal handel og industri, og en befolkning med pågangsmot og tro på fremtiden. Utgravinger på Melkøya, og på Slettnes – Sørøya – viser spor av fangstsamfunn med historiske røtter så langt tilbake som 9 000–10 000 år siden, og som var i tidlig kontakt med omverden.

Historisk har Hammerfest, til tross for tilbakeslag som bybranner, ekstrem- vær og total utslettelse under andre verdenskrig, gjenreist seg og utviklet seg videre. Dette skyldes i all hovedsak en utadvendt og fremtidsrettet befolkning. I 1891 bygget lokale grundere det første vannkraftverket i Nord-Europa som leverte elektrisitet til gatelys og husholdninger.

Den samme livskraften og fremtidstroen ser vi også i dag. Nå er det petroleumsvirksomhet, handel, havbruk og fiskeri som danner det økonomiske grunnlaget, der det er byens innbyggere som driver utviklingen.

I Hammerfest i dag bor det ca. 75 nasjonaliteter, og mange flytter hit for å arbeide. Kombinasjon av unike naturgitte fortrinn og en flerkulturell befolkning med tradisjoner for å tilpasse seg tidens utfordringer, bidrar til at Hammerfest er et livskraftig kystsamfunn klar til å gripe nye muligheter.

Vi håper at denne brosjyren vil gi deg noen smakebiter av hva det innebærer å leve i et kystsamfunn i vekst. Kanskje du også finner inspirasjon til å delta i denne utviklingen for å skape en bærekraftig fremtid i nord, og gjerne med utgangspunkt i Hammerfest.

Løft blikket – se mot nord – grip mulighetene!

Alf E. Jakobsen

Ordfører

Brosjyre:
Hammerfest - et godt sted å bo!

Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS