Visning: A A A A A
Sammen for Hammerfest!
Recovered Content - Innhold Arktisk Kultursenter (AKS)

Innhold Arktisk Kultursenter (AKS)

AKS skal inspirere. Vi ønsker at huset skal inspirere til en fri, mangfoldig, nytenkende og eksperimentell kunstnerisk og kulturell utfoldelse her nord.

AKS vil være et mangfoldig hus med faste virksomheter og faste leietagere. AKS skal tilby lokaler for det frivillige kulturliv og for uorganiserte aktiviteter. Videre vil det være tilbud om profesjonell kunst- og kulturformidling av teater, konserter, annen underholdning, foredrag, utstillinger, møter, seminarer, konferanser og lignende.

 

AKS vil ha følgende faste virksomheter og leietagere:

 

  • AKS, skal drifte en stor og en liten sal, møte/utstillingsarealer, fellesarealer med kafè og kiosk, utescene, samt kulturskolens lokaler på dagtid
  • Kinoen, primært i Black box/ lillesal, men også i store sal hvis ledig og i enkelte perioder i begge saler samtidig.
  • Sektoradministrasjon, med sektorledelse, stabsfunksjonene allmenn kultur/kulturvern og sektorkonsulent.
  • Kulturskolen
  • Stellaris DansTeater Nordnorsk Landsdelscene for Dans, fast leietaker
  • Landsdelsmusikergruppa LINK, fast leietaker

Tre arenaer og synergier
AKS vil ha tre arenaer for formidling: en kultursal med stor scene for alle typer konserter, teater og revy, dans, forestillinger av alle slag osv. Salen skal også brukes til kino og kurs- og konferanser. Black Box’n blir husets hovedsal for kino, men kan også romme mindre konserter, forestillinger m.m. Utescene med tak over vil spesielt kunne appellere til de unge i sin kulturutøvelse, men også være attraktiv i andre sammenheng som t.eks. Hammerfestdagene og øvrige festivaler. Videre har vi møte- og utstillingsareal, en stor og luftig foajè som er husets hjerte og ligger mellom de to salene og inneholder kafebar- og kiosk, samt  informasjon - og billettfunksjon.

Her finner du:

Med det fagmiljø som AKS vil representere og de fagmiljøer, profesjonelle kunstnere, kulturskoler og frivillige organisasjoner vi har her på Nordkalotten, og som allerede har lange tradisjoner for samarbeid, så er mulighetene for stor synergieffekt, stor kreativ utfoldelse og økt folk til folk samarbeid meget god. 

 


Tip a friendTips en venn Printer friendlySkriv ut
Web levert av CustomPublish AS