Visning: A A A A A
Sammen for Hammerfest!

Kompetanseløft innen demensomsorg

Pressemelding fra Hammerfest kommune

Over 80 ansatte ble kurset i demensomsorg som en del av ABC-opplæringen som ansatte i kommunal helse og omsorg skal gjennom i løpet av året.

Tirsdag denne uken kunne Marianne Simonsen ønske velkommen til et stappfullt opplæringsrom i det nyoppussede administrasjonsbygget for helse og omsorg i Salsgata i Hammerfest. Rundt regnet 40 kursdeltakere var tilstede i kurslokalet, og i tillegg deltok et fullt kursrom i Loppa kommune over videokonferanse. Like mange var ventet til dag 2 på onsdagen.

– Vi har fått så mange påmeldte, at vi måtte dele opp kurset på to dager med det samme innholdet, forklarer Simonsen. – Det er utrolig gøy å se det store engasjementet rundt kurset.

Tilsammen er det over 80 ansatte som skal gjennomføre ABC-opplæringen i demensomsorg nå frem mot årsskiftet. Alle deltakerne har fått utdelt en perm med 10 hefter som tar for seg ulike kunnskapsområder innen demensomsorg.  Deltakerne skal samarbeide i tverrfaglige grupper på mellom 6 – 8 stykker på tvers av avdelingene. Permen skal gjennomføres i løpet av et år.

Blant temaene i ABC-opplæringen finner vi:

  • de ulike demenssykdommene
  • personsentrert omsorg
  • pårørende som ressurs
  • musikkbasert miljøbehandling
  • fysisk aktivitet for personer med demens

Ansvarlige for kurset har vært Utviklings- og kvalitetskonsulent Marianne Simonsen og demenskoordinator Wenche Kosowski.

Kontakt

Marianne Simonsen
Utviklings- og kvalitetskonsulent
Fag og forvaltning, Helse og omsorg
T 78 40 27 78 | Marianne.Simonsen@hammerfest.kommune.no

Bilder

(Klikk på bildene for høyoppløselig versjon)

Kvinne foran lerret med presentasjon

Kvinne foran lerret med presentasjon

Fullsatt konferanserom

 

Tips en venn Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS