Visning: A A A A A
Sammen for Hammerfest!

Arrangement: Salg av mat på festivaler og markeder

Dersom du driver næringsmiddelvirksomhet, er dette meldepliktig til Mattilsynet.
Skal du i tillegg delta med salg av dine produkter på markeder, festivaler og lignende, må du sørge for at også denne aktiviteten er meldt til Mattilsynet.

Alle slike meldinger gjøres via Mattilsynets skjematjenester.

  • Virksomheter som allerede har meldt både sin ordinære virksomhet og aktiviteten «mobilt salgt», behøver ikke å melde fra om de forskjellige steder og tider de skal selge.
  • Virksomheter som har meldt om sin ordinære virksomhet, men som ikke har meldt fra om aktiviteten «mobilt salg», må gjøre dette ved å benytte skjemaet «endre virksomhet» i skjematjentestene.
  • Virksomheter som ikke har meldt noen av sine aktiviteter til Mattilsynet, må gjøre dette ved å benytte skjemaet «ny virksomhet». Husk da på å melde inn alle aktiviteter virksomheten har.

Privatpersoner som på vegne av idrettslag, skoleklasse, musikkorps, forening eller lignende selger frukt og grønt, kaker, pølser, is, brus, steker vafler eller kanskje griller ferdigtilberedte hamburgere på nasjonaldagen eller ved andre kortvarige lokale arrangementer har ikke plikt til å melde fra til Mattilsynet på forhånd.

Mattilsynets skjematjeneste, veiledninger og nærmere informasjon finner du her. 

Har du spørsmål? Kontakt ditt lokale distriktskontor på telefon 06040. 

Les mer
Se også vår artikkel om Krav til frambud av næringsmidler ved arrangementer

Web levert av CustomPublish AS